Αγαπητά μέλη, σας προωθούμε την παρακάτω πρόσκληση ενδιαφέροντος / πρόγραμμα εκδρομής από το μέλος μας κ. Δημήτρη Γεωργακάκη, Ομότιμο Καθηγητή Γ.Π.Α., σχετικά με την επερχόμενη επίσκεψη στο Φαράγγι της Σαμαριάς, στις 10 - 12 Μαΐου 2018:

Προς

Τα ενδιαφερόμενα

μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Γ.Π.Α.

ΘΕΜΑ : Εκδήλωση ενδιαφέροντος για 3ήμερη εκδρομή στα Χανιά-Φαράγγι Σαμαριάς στις 10-12/5/2018

 

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Γ.Π.Α.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης ενός κύκλου 24 χρόνων εκπαιδευτικών εκδρομών του Τμήματος ΑΦΠ & ΓΜ του Γ.Π.Α. στην Κρήτη και 21 διελεύσεων του φαραγγιού της Σαμαριάς, θα θέλαμε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Γ.Π.Α., ομότιμος Καθηγητής κ. Ι Χρονόπουλος και εγώ να προσκαλέσουμε κάθε ενδιαφερόμενο μέλος του Συλλόγου, να ‘γευτεί’ μαζί μας φέτος την αξέχαστη εμπειρία της διέλευσης του εντυπωσιακού αυτού φυσικού γεωλογικού σχηματισμού, τον οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες όλων των ηλικιών από όλο τον κόσμο.  

Η διέλευση του φαραγγιού της Σαμαριάς από ομάδα φοιτητών του ΓΠΑ και τα συμμετέχοντα μέλη του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (11/5/18) είναι ένας υγιεινός περίπατος διάρκειας 4-6 ωρών, μήκους 16 περίπου χιλιομέτρων μέχρι το παραλιακό τουριστικό χωριό Αγία Ρουμέλη, νότια του νομού Χανίων, που βρέχεται από το Λιβυκό Πέλαγος.

Η εκδρομή αρχίζει την ΠΕΜΠΤΗ 10/05/18 με την άφιξή σας στο ξενοδοχείο σας στα Χανιά και λήγει το ΣΑΒΒΑΤΟ 12/05/18 το απόγευμα, μετά το γεύμα αποχαιρετισμού στο λιμάνι της πόλης (ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ).

Συστήνουμε η άφιξή σας στα Χανιά να γίνει το αργότερο μέχρι τις 17:00’, προκειμένου να έχετε χρόνο για μια πρώτη γνωριμία ή απλή βόλτα στην πόλη, πριν ξεκινήσουμε με πούλμαν στις 20:30’ για τον τουριστικό οικισμό Πλατανιά, περίπου 15 χλμ δυτικά των Χανίων (γνωστού πια από την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα) για φαγητό και γλέντι …..προετοιμασίας για το φαράγγι της Σαμαριάς, νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας (ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)

Επιστροφή στο ξενοδοχείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, για ελαφρύ ύπνο και έγερση στις 05:30’ για πρωινό. Στις 6:45’ αναχώρηση με το πούλμαν για τον Ομαλό, ο οποίος απέχει μόλις 35 χλμ, από τα οποία τα 20 χλμ είναι ορεινός ασφαλτοστρωμένος ζίγκ-ζάγκ δρόμος με εντυπωσιακή θέα, αλλά για πολλούς, ίσως μια καλή ευκαιρία για λίγο πρωινό ύπνο ακόμα.

Από τον Ομαλό, αφού εφοδιαστούμε με τα ‘απαραίτητα’ από το εκεί τοπικό ‘κυλικείο’, θα μπούμε στις 08:30’ στο φαράγγι και θα αρχίσει η ευχάριστη …περιπέτεια, αλλά και η …άγρια φυσική ομορφιά του να ξετυλίγεται μπροστά μας, τόσο μεγαλόπρεπα, που θα μας κάνει να αισθανθούμε πραγματικό δέος με τις συνεχείς εναλλαγές τοπίου και τα τοιχώματά του να ξεπερνούν σε κάποια σημεία και τα 100 μέτρα, κατακόρυφα πάνω από το κεφάλι μας. 

Παρ’ όλα αυτά μην τρομάζετε, το φαράγγι το περνάνε εκατοντάδες επισκέπτες κάθε ημέρα και είναι βατό και οργανωμένο με φύλακες, με χώρους ανάπαυσης, πόσιμο νερό, τουαλέτες κλπ.

Όλα λοιπόν θα πάνε καλά, εκτός κι αν ο καιρός μας τα χαλάσει (μικρή πιθανότητα). Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, υπάρχει εναλλακτικά τα παρακείμενο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, μισό σε μήκος από της Σαμαριάς, αρκετά επιβλητικό και αυτό, που καταλήγει στη Σούγια, χωρίς την ανάγκη να περάσουμε θάλασσα.

Αλλά και για όσους τυχόν έχουν λόγους να μη περάσουν το φαράγγι, προβλέπεται ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση, ώστε να γευτούν και αυτοί λίγη από την ομορφιά του. Μπορούν να έρθουν μαζί μας μέχρι τον Ομαλό και να επισκεφτούν την εντυπωσιακή είσοδο του φαραγγιού (ξυλόσκαλο) και μετά με το πούλμαν να πάνε στη Σούγια, απ’ όπου παίρνοντας το πλοιάριο να καταλήξουν στην Αγία Ρουμέλη.

Από εκεί μπορούν να φτάσουν μέχρι την έξοδο του φαραγγιού και να επισκεφτούν το τελευταίο και πιο εντυπωσιακό κομμάτι του (τις γνωστές ‘πόρτες’), μετά από πορεία μιας ώρας περίπου. Άλλοι μπορούν απλά να μείνουν στην Αγία Ρουμέλη για μπάνιο (οι τολμηροί) ή για καφέ και φαγητό, περιμένοντας τους υπόλοιπους από το φαράγγι.

 Από την Αγία Ρουμέλη μας παραλαμβάνει το τοπικό φέρρυ για την Σούγια, όπου φτάνει σε 1,5 ώρα παραπλέοντας προς τα δυτικά τις απόκρημνες νότιες παραλίες του νομού διασχίζοντας τα βαθυγάλαζα βαθιά νερά του Λιβυκού Πελάγους (απέναντι από την  Βεγγάζη της Λιβύης στο νοτιότερο άκρο της Ευρωπαϊκής Επικράτειας).

Όπως καταλαβαίνετε η αισθητική απόλαυση βρίσκεται στα ύψη, ενώ ξεκουράζουμε τα… ‘ταλαιπωρημένα’ (?) μας πόδια καθισμένοι αναπαυτικά στα καθίσματα του πλοιαρίου, μαζί με κάθε λογής ξένους γύρω μας εκστασιασμένους από το θέαμα και τα έντονα μεσογειακά χρώματα βουνού και θάλασσας. Πολλοί βέβαια θα προτιμήσουν ίσως ένα ..χαλαρωτικό υπνάκο για ανάκτηση..δυνάμεων νανουρισμένοι από το λίκνισμα του πλοιαρίου.

Από την Σούγια μπαίνουμε στο πούλμαν και επιστρέφουμε στα Χανιά, κατά τις 20:30’, σχεδόν ξεκούραστοι, αλλά ελαφρά …‘πιασμένοι’ και έτοιμοι, μετά από ένα ζεστό ντούς στο ξενοδοχείο, για βραδινή βόλτα στο φωταγωγημένο λιμάνι των Χανίων ή γιατί όχι, κάποιοι να επιλέξουν να μείνουν μέσα για ένα βαθύ αναζωογονητικό ύπνο.

Η επόμενη ημέρα (ΣΑΒΒΑΤΟ, 12/05/18) θα αφιερωθεί σε ελεύθερη περιήγηση στην πόλη και τα τουριστικά μαγαζάκια στα δαιδαλώδη στενά βενετσιάνικα σοκάκια γύρω από το λιμάνι, η οποία θα συνεχιστεί και μετά το καθιερωμένο μεσημεριανό γεύμα αποχαιρετισμού (με παραδοσιακά εδέσματα)(ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ), σε κεντρικό εστιατόριο του λιμανιού, με θέα τον υπέροχο αναστηλωμένο μεσαιωνικό φάρο του.

Το απόγευμα, φορτωμένοι με αναμνήσεις και ……πολλά - πολλά  χανιώτικα σουβενίρ και ψώνια, θα αναχωρήσει ο καθένας μας, με το μέσο που επέλεξε να έρθει στα Χανιά, για την Αθήνα, εκτός και εάν επιθυμεί να παραμείνει λίγες ημέρες ακόμα στα υπέροχα Χανιά για μπάνια στη θάλασσα ή ξεκούραση.

Η δαπάνη της εκδρομής (διαμονή στο ξενοδοχείο, τα δύο γεύματα στον Πλατανιά και το λιμάνι, το πούλμαν και το πλοιάριο από Αγία Ρουμέλη για Σούγια) υπολογίζεται κατ’ αρχήν χοντρά χοντρά στα 200 ευρώ το άτομο και επί πλέον τα εισιτήρια ΑΘΗΝΑ ή ΠΕΙΡΑΙΑ - ΧΑΝΙΑ - ΠΕΙΡΑΙΑ ή ΑΘΗΝΑ και φυσικά τα προσωπικά σας έξοδα. Αν μετά την εκκαθάριση η δαπάνη προκύψει ότι είναι μικρότερη, θα σας επιστραφεί η προκύπτουσα διαφορά ατομικά στον καθένα.

Η δαπάνη θα οριστικοποιηθεί μόλις γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός συμμετοχής στην εκδρομή.

Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλώ να δηλώσετε συμμετοχή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ 6932328515 μέχρι 31 Μαρτίου 2018, για διευκόλυνση της διοργάνωσης της εκδρομής. 

Σημειώνεται πως λόγω του τουρισμού, το ξενοδοχείο στα ΧΑΝΙΑ που θα μείνουν οι φοιτητές (ΑΡΚΑΔΙ hotel) θα είναι γεμάτο. Συνεπώς θα πρέπει πριν κόψετε εισιτήρια μεταφοράς σας στα ΧΑΝΙΑ να έχετε εξασφαλίσει ξενοδοχείο (σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε).

 

Ο Υπεύθυνος οργάνωσης της εκδρομής

Δ. Γεωργακάκης, Ομ. Καθηγητής Γ.Π.Α.

            

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com